20 років присвяченні прославі Господа Бога і служінню людям

10 грудня 2017 р. Б. відбулися урочисті святкування з нагоди 20 ліття від дня заснування прекрасного хору “Осанна”, який щонеділі прославляє прекрасним співом Господа Бога у храмі Царя Христа оо. Василіян.

0 12.00 год. відбулася Свята Літургія за участі ігумена і пароха о. Йосафата Хаймика, ЧСВВ, о. Йосафата Фітеля, ЧСВВ, (який виконує монаше служіння у Бучацькому монастирі оо. Василіян), о. Ігора Тузика (церква Різдва Христового, працівник радіо “Дзвони”), о. Віталія Кузьмина (військовий капелан), о. Юрія Олійника (прибув з Стрийської Єпархії), о. Романа Терлецького (церква Різдва Христового), а також о. Віктора Григорука.

0 17.00 год. відбувся урочистий святковий захід у Обласній Філармонії ім. Іри Маланюк. Хористи у креативний спосіб розповіли 20 річну історію життя хору. На захід прибув мер міста п. Руслан Марцінків, а також лунали подячні слова директору Міського Народного Дому п. Марії Корпанюк, директору Департаменту культури Івано-Франківської Міської Ради Надії Загурській, директору Обласної Філармонії ім. Іри Маланюк п. Василю Тимківу, пароху храму Царя Христа о. Йосафату Хаймику, ЧСВВ, а також засновнику хору о. Володимиру Палчинському, ЧСВВ.

Коротко про цих двадцять років:

Молодіжний хор “Осанна” заснований в листопаді 1997 року при церкві Царя Христа монастиря отців Василіян м. Івано-Франківська з ініціативи отця-ігумена Володимира Палчинського, ЧСВВ. Першими хористами була й залишається переважно учнівська і студентська молодь. Першу Божественну Літургію за участю хору було відправлено 19 грудня того ж року на свято Миколая, а після Літургії хористи зробили постановку вистави для дітей парафії. З того часу хор співає щонеділі і свята у парафіяльній церкві Божественну Літургію та інші богослужіння, бере активну участь у житті парафії. Молодіжний хор співає богослужіння та дає концерти на прощах до чудотворних місць Зарваниці, Крилоса, Гошева, Унева, Крехова, на Міжнародних прощах вервиці в Червонограді та Погоні. Колектив побував з концертами в Києві, Львові, Дніпропетровську, Луцьку, на Міжнародному форумі в містах Вадовіце, Катовіце, Руда Шльонська та Краків (Польща), у Відні (Австрія), містах Німеччини, в Мінську, Вітебску та Полоцьку (Білорусь).

Побував на Міжнародних та Всеукраїнських хорових конкурсах в Києві, Дніпрі, Луцьку, Львові, Тернополі, Стрию, а також закордоном Румунії, Молдові, Польщі.

З 2011 року хор стає художнім колективом Міського Народного дому. В цьому ж році Постановою колегії Управління культури Івано-Франківської облдержадміністрації колективу присвоєно звання “Народний аматорський”, яке вже двічі підтверджував. Учасники хору – це не тільки музиканти, є і медики, техніки-інженери, педагоги, художники, дизайнери, програмісти, перекладачі, кравці, юристи, богослови, бухгалтери. Репертуар хору складають: духовна музика українських та зарубіжних композиторів, обробки народних пісень, твори сучасних композиторів.

Хор записав 6 компакт-дисків: “Різдво-коляда”, “Magnificat”, “Хресна Дорога”, “Акафіст до Пресвятої Богородиці Унівської”, “З любов’ю для Вас”, “Осанна”, “Божественна Літургія”. Диригент та художній керівник хору – Любов Терлецька.