Друзі з Литви та рідні східняки колядували сьогодні у нашому храмі

П’ятий день «Коляди на Майзлях» став неймовірно емоційним. Адже, глядачів та гостей вітали надзвичайно колоритні колективи з різних куточків України та з-за кордону.

Вокальний ансамбль «Співаночки» Криворізького обласного музичного коледжу захопив красивими співочими голосами та жартівливим дівочим щебетом. Так глядачі познайомилися з Дніпровською різдвяною автентикою.

Справжню гуцульську міць та славу, подих гір дали відчути глядачам та гостям учасники Колядницької партії з присілку Підмагора, селища Верховини. Від їх неперевершеного, особливого та гучного «плєсу», перехоплювало подих. Віншування та побажання від свого славного краю дарували гуцули.

До сліз розчулив виступ наших дорогих гостей з Попасної на Луганщині, де добре чують подих війни. Ніжними голосами, чуттєво та з любов’ю славили Новонародженого Христа артисти. І, як згодом ділилися, дивлячись на глядачів, самі ледь стримували сльози. «Враження від фестивалю неймовірні. Він чудовий і це дуже правильно зібрати усіх у храмі, де по-особливому відчувається наша єдність», - ділиться керівник колективу Аліна Лисовець.

«Дорогі наші луганчанки, так особливо зворушує коляда з ваших уст. Ви знаєте, що наші думки є з вами і наша молитва є з вами - ми єдині у цьому. І перефразовуючи одну з ваших колядок – хай ціла сила пекла не зможе нас розділити», - вітав настоятель храму Царя Христа отець Йосафат Хаймик, ЧСВВ.

Були на «Коляді на Майзлях» і наші найближчі сусіди-західняки – львів’яни та тернополяни. Квінтет Гарнізонного храму Петра і Павла УГКЦ “P&P Quintet” зі Львова зачарував гарним класичним виконанням колядок народних та зарубіжних. З Тернополя до нас завітав відомий за межами свого краю та України Академічний камерний хор Тернопільської обласної філармонії. Колектив виконав коляди співочого поділля, а також різдвяну українську та світову класику.

«Ми особливо вдячні за такий фестиваль отцю Йосафату Хаймику, ЧСВВ , а також за змогу взяти у ньому участь. Ми отримали колосальне задоволення. Бо завдяки таким священикам і таким культурно-мистецьким подіям, ми будемо любити Греко-Католицьку Церкву», - розповів директор Тернопільської обласної філармонії, народний артист України Ярослав Лемішка.

Красивим завершенням п’ятого фестивального дня «Коляди на Майзлях» став виступ камерного хору «Друскінінкай» з Литви. Литовські коляди та світові різдвяні класичні пісні - хористи виконали бездоганно. Глядачі в залі аплодували колективу стоячи, особливо за український «Щедрик».

«Дуже дякуємо вам за виступ на нашому фестивалі. Ми розуміємо вас серцем. Хочемо висловити подяку за велику підтримку України Литвою у світовому співтоваристві. Ви завжди є нашими великими адвокатами у світі. Особливе спасибі за «Щедрик», - вітав отець Йосафат Хаймик, ЧСВВ.

Отже, фестиваль триватиме і завтра нас очікує ще більше гарних вражень.

Наталія Палій