Гості з Румунії та зіркові гості – «Піккардійська терція» - ще один фестивальний день

Черговий день фестивалю «Коляда на Майзлях» розпочався святковою ходою з колядками від пам’ятника Івану Франку до Вічевого майдану. У ході взяли участь сотні містян та гостей Івано-Франківська, а також колективи-учасники фестивалю.

На фестивальній сцені, біля якої завершилася хода відбувся концерт тих колективів, які вже взяли участь у фестивалі «Коляда на Майзлях» і ті, виступи яких були заплановані.

Концертний фестивальний день у Храмі Царя Христа розпочався зі своєрідних контрастів – неймовірного ніжного і чаруючого виступу народного аматорського вокального ансамблю «Русинка» з села Іванівки, Рожнятівського району. Чарівні бойківчанки – родинний квартет - мама і три доньки просто підкорили глядачів виконанням колядок, щедрівок та щирими віншуваннями.

А от гості-сусіди зі славного Львова показали чоловічу міць голосів. Учасники муніципального хору «Гомін» майстерно і професійно співали народні колядки та різдвяні твори відомих українських композиторів. Як поділився художній керівник колективу Руслан Ляшенко, колектив вже не вперше на нашому фестивалі і щоразу приїздить з задоволенням. Так само як з року в рік росте рівень «Коляди на Майзлях» – від обласного до міжнародного.

А виконавцям з сусідньої Румунії – вокально-інструментальному ансамблю «Florian» національного університету мистецтв Джорджа Янеску з міста Ясси, глядачі та гості аплодували стоячи, особливо, після виконання української колядки.

Закордонним гостям у нас теж дуже сподобалося, вони просто в захопленні від фестивалю – розповіла диригент колективу, професор Земфіра Деніле.

«Хотів би подякувати за участь у нашому фестивалі. Ви наші сусіди і так важливо, що ми об’єднуємо свої зусилля для того, щоби зберігати і культивувати християнську традицію і культуру у Європі», - вітав румунських гостей настоятель храму Царя Христа отець Йосафат Хаймик, ЧСВВ.

Українські народні коляди, різдвяну класику українських та зарубіжних авторів запропонували глядачам учасники народної академічної хорової капели Київського політехнічного інституту. Молоді хористи виконали їх справді майстерно і неперевершено.

А родзинкою цього фестивального дня, на яку очікували глядачі та гості, став виступ справді зіркових гостей – вокальної формації «Піккардійська Терція». Відомі у всьому світі артисти радо дарували коляди, щедрівки і виконували їх разом з усім залом. Як поділився керівник колективу Володимир Якимець, пропозицію взяти участь у фестивалі колектив прийняв охоче, бо був впевнений у високому професійному рівні заходу. «Ви є вокальна формація – від слова формувати, або виховувати. У цьому святому храмі, хочемо подякувати за той великий дар, який дав вам Господь і за те, що ви ним ділитеся і вкладаєте у не одне покоління любов до пісні і професіоналізм. Я думаю, вас ще вистачить не на одне покоління», - звернувся до зіркових гостей отець Йосафат Хаймик, ЧСВВ.

А попереду у нас – гала-концерт фестивалю «Коляда на Майзлях» і ще багато цікавих сюрпризів і вражень.

Наталія Палій