14 січня – день згадування пам’яті Вчителя Церкви Святого Отця Василія Великого

Василій Великий – особливий святий для цілої Української Греко-Католицької Церкви, а також для отців василіян, оскільки склав правила для досконалих християн, яких дотримуються і за якими живуть отці Чину Святого Василія Великого.

Вшанувати пам’ять святого до храму Царя Христа прибув Преосвященний владика Василій (Івасюк), єпископ Коломийський УГКЦ, який очолив Божественну Святу Літургію у співслужінні: о. Йосафата Хаймика, ЧСВВ (ігумена і пароха), о. д-р Олега Каськіва (синкела у справах духовенства та священичих родин Івано-Франківської Архієпархії), о. Романа Кандрача (духівника Івано-Франківської семінарії ім. св. свящ. Йосафата), о. Володимира Палчинського, ЧСВВ, о.Василя Огірка, ЧСВВ, о. Амвросія Козака, ЧСВВ, о. Павла Яхимця, ЧСВВ.

Під час проповіді Преосвященний Василій розповів про найменування Ісуса Христа, про Василія Великого, наголосив на важливості материнської любові, а також роль матері у сучасному світі.

Окрасою Святої Літургії став побожний спів кількох хорів, а саме: Молодіжного хору «Осанна», Камерного хору «Cantemus», учасників Львівського муніципального хору «Гомін», а також виконавців вокально-інструментального ансамблю «Florian» з Румунії.

На кінець спільної молитви о. Йосафат Хаймик, ЧСВВ зачитав молитву до св. Василія Великого, у якій спогадуємо монаші обіти, які складають ченці василіяни.

оо.Василіяни