На парафії Царя Христа відбувся показ вистави «Великий льох»

Поставили її студенти Українського Католицького університету.

Режисер вистави – Євген Худзик. Художник візуального простору – Володимир Стецькович. Спів – Надія Тарнавська.

Виконавці ролей – учасники шкільного театру УКУ.

Неймовірно емоційна, музична та яскрава вистава не залишила байдужими глядачів, які зібралися в актовій залі у монастирі отців-василіян на парафії Царя Христа. Поезія великого Шевченка завжди актуальна і добре ілюструє життя та терпіння українського народу у всі історичні епохи. Саме це вдалося донести постановникам та акторам. Вразили також сценографія та музичне оформлення вистави.

«З ініціативи відділу розвитку студентів, який організовує наші поїздки ми відвідуємо різні міста та окремі парафії, - розповідає студентка УКУ Ольга Рибарук. - Ділимося нашими дослідженнями, знахідками – тим чим живемо. Сьогодні був вечір присвячений творчості Тараса Шевченка – вистава «Великий льох». Вона складається з двох частин – перша, власне, твір «Великий льох» і друга – «Москалева криниця». Їх об’єднано в одну тематику. Ми усі шукаємо-«копаємо» глибини, вслухаємося і дивимося у вічність і знаходимо такі дійсно пророчі паралелі Тараса Шевченка у нашій сучасній реальності».

Прем’єра вистави «Великий льох» місяць тому відбулася в Українському Католицькому Університеті у Львові. У планах – показ у Києві, Тернополі та інших містах України.

Наталя Палій