Білосніжна зустріч ШХА, наповнена любов’ю і знанням

Прокинувшись зранку, неділя нас зустріла засніженою і ми попрямували на грудневу зустріч ШХА, яка відбулася 16.12.2018р. Б.

Заняття було поділене на декілька лекцій:

1. Християнський аніматор у повсякденному житті та у соцмережах, яку провели василіянські аніматори Софія Герега та Артур Пашник.

2. Засади християнського лідерства в сучасній освіті, яку провів о. Амвросій Козак ЧСВВ на основі тренінгу о. Андрія Зелінського ТІ.

3. Катехизація та інтерактивні методи – бр. Матей Кравчишин ЧСВВ.

На лекціях ми розгортали такі теми, як:

- якою є справжня любов?

- що таке гнів?

- що таке заздрість?

- яким має бути християнський аніматор у повсякденному житті?

- як ми можемо дбати про наше тіло?

- яким має бути християнський аніматор у соцмережах?

- як уникнути залежності від соцмереж?

- про етос (сутність) воїна;

- хто такий справжній лідер?

- як знайти у собі «воїна»-лідера?

В результаті активності кожного ми дізналися, що справжній християнський аніматор має не боятися бути собою, де би він не був, не одягати масок, не бути лицеміром, мати свою думку і не боятися її висловлювати, бути прикладом Божої любові для інших і найголовніше - дбати про своє здоров'я.

І якщо християнський аніматор буде дотримуватися всіх цих пунктів, тоді він стане справжнім лідером, який матиме вплив на оточуючих. Також лідер має мати мрію, яка формує напрямок, у якому він рухається.

Аніматор може бути «воїном»-лідером, тобто особистістю, яка віддана перемозі, яка вміє боротися і творити майбутнє. «Воїн»-лідер завжди ставить перед собою такі завдання:

* я ніколи не прийму поразки;

* я ніколи не здамся, не зупинюсь;

* я завжди буду відповідальним.

Аніматор також має мати віру в себе і в свою команду, має вимагати більшого від себе. Він має знати, що таке любов і якою вона є, щоб ділитися нею з ближніми.

Про це високе почуття ми дізналися від бр. Матея Кравчишина ЧСВВ, який розповів про сутність любові, якою вона має бути та як завжди любити, виходячи зі Святого Письма, а саме із знаменитого «Гімну любові» (1 Кор. 13). Говорили ми і про заздрість, яка є протилежною до любові. Бр. Матей є хорошим винахідником крутих креативних інтерактивних методів. Він вміло поєднав зображення Ісуса Христа, який слухає маленького хлопчика з різноманітними побутовими предметами, Святим Письмом, маленькими конвертиками і розп’яттям Ісуса.

Трішки повчившись, ми вирушили на вулицю і затанцювали декілька бансів на снігу.

Лекції закінчились спільною фотографією і врученням лого за домашнє завдання і креативність. Сьогодні був наповнений любов’ю день на славу Божу.

Прес служба Аніматорів