Помічники святого Миколая творять милосердя

Протягом місяця наша спільнота робила велике діло милосердя –плела 200 вервиць на руку для наших захисників. Така вервичка – це не просто будь-який браслет чи талісман, це духовних захист для тих, хто кожної хвилини стоїть на сторожі в боротьбі зі злом; для тих, хто захищає нас та нашу Україну – для воїнів АТО. Хоча ця справа коштувала нам багато чого (часу, зусиль, терпеливості, коштів), проте ми відчували справжню радість, бо розуміли для кого ми це робимо. Бо справжнє добро саме таким і є – воно потребує багато зусиль, але творячи його ти відчуваєш як наповнюється щастям твоє серце.

Особливою підтримкою для нас, а також великим заохоченням, була зустріч минулого тижня із волонтером п. Людмилою та військовослужбовцем Тарасом, який служить у зоні АТО. Він нещодавно відкрив для себе велику силу молитви на вервиці та почав відчувати опіку Богородиці, побувавши в Меджугор’є. Тарас дав нам декілька свідчень, за що йому дуже вдячні.

Звісно, це не перше і не останнє діло милосердя, яке ми творимо, адже прагнемо наслідувати приклад нашого Господа, який тут, на землі, посвячував усього себе служінню іншим і говорив: «Так само Син Чоловічий прийшов не для того, щоб Йому служили, але – послужити і дати життя своє на викуп за багатьох» (Мт. 20,28). Його життя і служіння іншим аж до смерті не залишає байдужою жодну людину. Ісус часто повторював своїм учням: «Істинно кажу вам: усе, що ви зробили одному з братів найменших – ви мені зробили» (Мт. 25,46). І зараз промовляє цими словами до наших сердець, закликаючи не стояти осторонь, не бути байдужим до потреб людей, які нас оточують. Кожен з нас є особливим для Бога, для батьків та друзів.. І кожен з нас може бути іскоркою любові у чиємусь житті. У житті того, кому нелегко; у житті того, хто багато жертвує заради інших.

прес служба Аніматорів