Розпочався Дев'ятий Різдвяний Фестиваль "Коляда на Майзлях 2018"

Сьогодні у нашому храмі Царя Христа урочисто відкрився дев’ятий щорічний фестиваль «Коляда на Майзлях».

Урочисту літургію, яка ознаменувала початок різдвяного святкового дійства, очолив Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир Війтишин. Він благословив фестиваль і побажав усім, хто до нього долучився благословення Божого.

До присутніх на відкритті фестивалю «Коляда на Майзлях» звернувся ігумен монастиря отців василіан отець Йосафат Хаймик: «Різдво – це завжди чудо єднання Божого і людського. Це чудо єднання чогось великого з чимось малим - коли Господь єднається з нами, ідучи дорогою, щоби нас спасти. І кожного разу допомагає нам продовжувати вірити в чуда. Таким чудом є колядка, яку нам дали ангели і яку ми продовжуємо, несучи крізь віки як молитву, як особливий інструмент збереження того ким ми є. «Коляда на Майзлях» - це також чудо, чудо єднання скромних сил парафії, харизматичних провідників наших хорів, колективів, ансамблів, які дев’ять років тому розпочали коляду тут. І сьогодні вона розрослася по цілому місту, області і навіть – за межі держави. Дев’ятий різдвяний фестиваль «Коляда на Майзлях» - це є чудо єднання також з тими, хто є керівниками у місті і області. За потужної підтримки місцевої і обласної влади і багатьох жертводавців відбувається наш фестиваль. І, особливо, за благословення нашого Митрополита ми продовжуємо здійснювати чудо Різдва в коляді».

Першого дня у фестивальному дійстві на Майзлях взяли участь - Парафіяльний хор «Надія», Дитячий хор «Божі ангелята», Молодіжний хор «Осанна», Молодіжний хор «Істина», Камерний хор «Cantemus», які знані далеко за межами нашого краю і улюблені глядачами і не вперше є учасниками «Коляди на Майзлях».

п. Наталія Палій