Ще одні гості з Польщі, колядники з Донеччини та Харківщини – четвертий день «Коляди на Майзлях»

Сьогодні у нашому храмі Царя Христа були також виступи прикарпатських колективів. Народний аматорський фольклорно-етнографічний колектив «Молодичка» з села Путятинців, відомий виступами на телебаченні та радіо, участю в різноманітних фестивалях і конкурсах, дав відчути глядачам справжній дух опілля та автентичної коляди, яку зберігають у краю. Вокальний ансамбль «Опришівські соловейки» - як подув свіжого вітру, який подарували юні виконавці своїми колядками не лише з веселими, але по-дорослому серйозними словами, присвяченими нашій рідній землі та миру, якого прагнемо і про який повсякчас молимо Господа.

Учасники народного аматорського хору, чоловічого ансамблю та ансамблю «Сопілкарі» з села Лісний Хлібичин, Коломийського району - часті і улюблені гості «Коляди на Майзлях». Сьогодні вони знову дивували гостей і глядачів високою майстерністю виконання пісенних та інструментальних творів.

Особливо тепло та, навіть, зі сльозами на очах вітали присутні гостей з Донеччини. Вокальний колектив «Gold Art» нікого не залишив байдужим.

«Ми вже вдруге до вас приїжджаємо. Були минулоріч, сподобалося, дуже цікаво. Це свято, яке важко описати словами. Ми дуже шануємо Різдво також у себе вдома», - ділиться враженнями керівник колективу Ігор Подставньов.

Ще одні гості зі сходу привезли нам свою коляду – дитячий фольклорно-етнографічний гурт «Вербиченька» з міста Нова Водолага, Харківської області. Чисті автентичні слобожанські різдвяні переспіви також вразили і зачарували глядачів.

Ще одні польські гості завітали до нас на фестиваль. Сьогодні глядачам принесли музичну різдвяну класику виконавці вокального ансамблю «Sine Nomine» з міста Любліна. Як великий комплімент від сусідів звучала у їх виконанні українська коляда.

Завітали на вогник «Коляди на Майзлях» і найближчі сусіди – Хор Церкви Християн Віри Євангельської. Колектив, який є учасником багатьох фестивалів, відомий за межами України, виконав як гімн хвали Господньому Рождеству класичні та народні коляди. «Ми раді, що ви завітали до нас на коляду, - вітав гостей настоятель храму Царя Христа отець Йосафат Хаймик, ЧСВВ. – І усі побачили, які у нас гарні сусіди. Адже є безперечною проста духовна формула – чим більше ми всі будемо наближатися до Бога, тим більше будемо наближатися один до одного. Хочеться підкреслити радість коляди і те, що ми спільно перебуваємо у радості народження нашого Господа».

Фестиваль «Коляда на Майзлях триває. Чекаємо на нові зустрічі.

Наталія Палій