5 зустріч ШХА від Василіянських аніматорів ІФ – «Є Той, Хто безмежно хоче нас обдаровувати»

Ось і відбулась, 27.01.19, вже п’ята зустріч ШХА, на якій ми разом з аніматором Ірою Ковалишин ознайомилися з методикою виховання отця Дон Боско. Він є саме тією людиною, яка заснувала стиль «Веселих канікул з Богом». Він розповідає про запобіжну методику виховання, у якій покарання відбувається у дуже рідкісних випадках, але тільки в лагідних формах. Суть його методу полягає в тому, щоб бути прикладом для молоді. Ось одна з його цитат: «Любіть те, що любить молодь і молодь полюбить те, що ви хочете їй сказати». Багатьом педагогам потрібно повчитися у нього.

Також ми познайомилися з такою наукою як «Бансологія», про яку розповідала Адріана Терещук. Банс – це не просто танець, це вибух емоцій, зняття напруги між різними заняттями, молитва до Бога, адже «хто танцює, той тричі молиться». Існує декілька видів бансів:

  • Банс-оплески – це швидкий банс з оплесками чи плесканням, з якого можна зробити справжнє шоу.
  • Галасливий банс (кричалки) – це банс, у якому використовується тільки голос, він має бути пристосований для великої групи дітей.
  • Співаний банс – це банс з музичним мотивом, з текстом і жестами, пов’язаними з ним.
  • Банс у колі – сприяє рухові, у ньому всі беруть участь.

Найголовнішою книгою у християнському житті є Святе Письмо – це месенджер від Бога у наш сучасний світ. Ми маємо приділяти їй хоча б декілька хвилин в день та аналізувати прочитане, щоб воно могло змінити наше життя. Для кращого розуміння ми використовували інтерактивні методи. Інтерактиви – це спосіб заохочення дітей до вивчення життя Ісуса Христа. Так в дітей прокидається бажання до навчання і воно стає цікавим і захоплюючим.

Про це і був наш другий тренінг на сьогоднішній ШХА, який підготували о. Амвросій Козак ЧСВВ та Оля Тимчій.

Прес служба Аніматорів