Близькі і трохи дальші сусіди – від заходу до сходу – ще один день «Коляди на Майзлях»

Львів’яни, донеччани, криворіжці, івано-франківці – такою була географія учасників чергового фестивального дня.

Вокальний ансамбль «Співаночки» з Кривого Рогу, який його відкривав, вже не вперше у нас і знову з цікавою програмою – колядки дівчата виконують у притаманній лише їм оригінальній манері і аранжуванні. «У вашому виконанні коляда виглядає дуже вродливою, - наголосив настоятель храму Царя Христа отець Йосафат Хаймик, вітаючи гостей. - Дякуємо, що робите коляду сучасною, модною, доводите, що для неї варто посвячувати свою юність. Нехай Господь надихає ваші молоді серця».

А близьких сусідів – львів’ян, цього дня представляли камерний хор «Христинопіль» з Червонограда, який особливо хотів побувати на «Коляді на Майзлях» і всесвітньо відома капела «Трембіта». Обидва колективи показали високий академічний репертуар – класику виконання різдвяних творів.

І, звичайно, іванофранківці, які, як стверджують організатори, залишаються довершеним музичним обличчям фестивалю – академічний камерний оркестр Івано-Франківської обласної філармонії «HARMONIA NOBILE» та солісти Олександр Семчук і Ірина Ключковська.

Трепетним, теплим, душевним був виступ особливо дорогих і рідних донеччан – колектив «Первоцвіт» приїхав до нас з Волноваського району. Після кожної виконаної пісні учасники колективу зверталися до глядачів зі словами вдячності і любові. Як згодом поділилися – такого чудового прийому вони досі не бачили. Те, що відбувається у нашому храмі так захопило і викликало такі неперевершені емоції, що їх годі описати словами. «Дорогі і жадані наші гості, напевно відчуваєте, що не можливо без зворушення слухати вас і вами тішитися, - підкреслив отець Хаймик. – Думаю, що якби було більше таких душевних і свідомих людей на Донеччині, ми б сьогодні не споглядали з болем і тривогою у ваш бік. Тим не менше – ви є, творите. Хочеться побажати – не зупинятися на цьому шляху».

До слова, один з колективів-учасників «Коляди на Майзлях» зі сходу та один з-закордонних колективів, завдяки сприянню депутата Івано-франківської міської ради Віталія Мерінова і керівництву туристичного комплексу «Буковель» мають змогу побувати на всесвітньо відомому туристичному комплексі.

Наступні дні фестивалю «Коляда на Майзлях» обіцяють бути не менш цікавими і насиченими.

Наталя Палій