11-й Міжнародний Різдвяний фестиваль «Коляда на Майзлях» завершився

Величним концертним дійством за участю різних колективів-учасників, які спільно – зведеним хором виконували різдвяні пісні і колядки, закінчився улюблений не лише в Івано-Франківську, на Прикарпатті, Україні. але і далеко за кордоном фестиваль.

Протягом декількох днів перед глядачами виступило понад 30 колективів і виконавців. Кожного радо зустрічали і підтримували глядачі, яких величезна кількість зібралася у Храмі Царя Христа. І разом вони славили народження Христа.

Концерти тривали до більше двох і навіть трьох годин, бо, як стверджують організатори – дуже багато колективів зголосилися до участі в «Коляді» і усі вони надзвичайні і їх виступи були важливі. І професіонали і аматори показали просто неймовірний рівень виконавської майстерності.

«Дорогі тут зібрані, ми творимо цю чудову мозаїку і є особливим доповненням цього храму. Йому понад 80 років, але він, ще не чув такої гучної чудової коляди, - наголошує настоятель парафії Царя Христа, ігумен монастиря отців василіан отець Йосафат Хаймик. - І так повинно бути, щоб ми ставили перед собою цілі і їх осягали. Щоб ми творили культуру життя через засоби, які маємо. А в Різдвяному періоді цим дієвим засобом є коляда. Тому ми вдячні Богові, що і далі віримо один в одного, об’єднуємо зусилля, шукаємо нових шляхів, щоб розвивати і творити. Нехай це стає особливим місцем не тільки об’єднання наших культур, але також місцем де ми зростаємо як народ, як християни, як люди. Особлива подяка усім нашим закордонним гостям. Але - я хочу кожного разу це підкреслити - не є справа лише однієї парафії – чудової на якій я служу уже четвертий рік і тим пишаюся, але наш фестиваль - феномен є об’єднанням найкращих сил міста і області».

Також отець Хаймик особливо подякував владі міста і області, відзначивши їх великий внесок в організацію і проведення фестивалю.

В свою чергу, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків подякував отцям василіанам, ігумену отцю Йосафату Хаймику за «Коляду на Майзлях» і наголосив на важливості заходу для міста.

Від імені обласної влади до організаторів «Коляди» звернувся начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Володимир Федорак, який підкреслив, що фестиваль уже протягом багатьох років об’єднує людей різного віку і не лише з України, але з-за її меж.

Отже, всі ми очікуємо на наступний улюблений фестиваль «Коляда на Майзлях». І без сумнівів – він буде знову неперевершеним.

Наталя Палій