Урочистою Академією відзначили храмове свято парафії Царя Христа

Зала обласного драмтеатру заледве вмістила бажаючих побувати на урочистій Академії «Вірність, жертва, місія…» з нагоди храмового свята, яке традиційно відзначають на парафії Царя Христа, що при монастирі отців василіян.

Цьогорічне свято парафії співпало з відзначенням ювілею Василіянського чину – його 400-річчя. Саме навколо цього ювілею і була побудована програма святкової Академії.

До вітань парафії та монастиря приєдналися художні професійні та аматорські колективи відомі далеко за межами Прикарпаття та України. Деякі з них діють безпосередньо на парафії Царя Христа. Це хори «Кантемус», «Осанна», «Істина», дитячий парафіяльний хор «Божі ангелята», вокальне тріо «Жива вода». Їх виступи викликали захоплення у глядачів свята.

Вітали також колективи Івано-Франківської обласної філармонії – учні балетної школи імені Іри Маланюк, академічний камерний хор «Гармонія нобіле», солісти – Оксана Кречко, Олександр Семчук. Муніципальний камерний хор «Галицькі передзвони», квартет бандуристів «Гердан» Прикарпатського національного університету, які долучилися до святкової концертної програми.

Окрім концертних мистецьких виступів, присутні на святі мали змогу ознайомитися з діяльністю василіанського чину, його історією, які майстерно проілюстрували студенти інституту мистецтв Прикарпатського Національного Університету Андрій Дівончук, Володимир Семків, Богдан Романюк та керівник театру «Сучасник» Городенківського районного палацу культури Роман Дронюк.

На завершення урочистої Академії ігумен монастиря ЧСВВ і парох храму Царя Христа отець Йосафат Хаймик подякував усім хто долучився до її організації і створив справді ювілейне дійство.

А ось і фото.

Наталія Палій